Šindele na střechu

Šindele patří mezi tradiční střešní krytiny vyráběné z materiálů, jako je například dřevo, asfalt, břidlice nebo beton. Naši specialisté z firmy STATO dodávají klientům šindele pro plechové střešní krytiny z oceli, hliníku, mědi nebo zinku, které navíc mohou být ošetřené ochrannou vrstvou chránící plechovou krytinu před povětrnostním vlivům a korozi.

Šindele a jejich přínosy pro plechové krytiny

Plechové šindele mají několik výhod, ze kterých mohou majitelé plechové střechy čerpat.

Trvanlivost a odolnost: Životnost plechové šindele často přesahuje 50 let. Tento typ plechové krytiny je odolný vůči korozi, hmyzu a hnilobě, což je oproti jiným materiálům velká výhoda.

Nízká hmotnost: Plechové šindele jsou lehčí než tradiční střešní krytiny, což snižuje zatížení střešní konstrukce. Tento benefit oceníte zejména u rekonstrukce plechové střechy, kde není třeba zesilovat stávající konstrukci.

Jednoduchá instalace: Instalace šindelů pro plechové střechy je relativně rychlá a jednoduchá. Šindel lze upevnit přímo na střešní latě nebo na již existující plechovou střešní krytinu, což také snižuje náklady na práci.

Energetická účinnost: Plechové šindele odrážejí sluneční záření, což snižuje tepelnou zátěž budovy a vede k nižším nákladům na chlazení během letních měsíců.

Typy plechových šindelů

Nejčastějším typem plechových šindelů jsou ocelové šindele, na které lze aplikovat povrchovou úpravu zinkem nebo hliníkem pro vyšší odolnost vůči korozi. Hliníkové šindele jsou velmi lehké, snadno manipulovatelné a ideální pro oblasti s vysokou vlhkostí. Měděné šindele nabízejí jedinečný estetický vzhled a přirozenou ochranu proti korozi, i když jsou oproti jiným typům nákladnější. Zinkové šindele snadno odolávají extrémním povětrnostním podmínkám a mají dlouhou životnost. Pokud si nejste jistí s výběrem této plechové krytiny, kdykoliv nás kontaktujte.

Trapézové plechy | Dělení plechů | Ohýbání plechů